Aonang i Krabi - Thailand

Aonang en liten och fridfull stad i provinsen Krabi. Denna turistort har en lång och fin sandstrand med en mängd upplevelser. Men det ni även kommer att märka är att runtomkring Ao nang så finns det flertal öar, samt stränder som är gjorda för sol och bad semester.

Aonang i Krabi - Thailand

Ao nang som stad

Ao nang är en liten by som ligger i Krabi provinsen. Byn som innan var en fiskeort har mer eller mindre blivit omgjord till en turistort.
Det är som sagt ingen stor by, men den har en lång och fin sandstrand där det är relativt långgrunt.
Ao nangs placering skyddade även staden vid Tsunamin för några år sedan. Detta gjorde att Ao nang inte blev så hårt drabbad som en mängd andra städer på längst Thailands kust.
Om man följer huvudgatan som tar er igenom hela byn så kommer ni att hitta det som Ao nang har att erbjuda. Här är flertal barer, restauranger samt affärer där de säljer det mesta inom plagiat kläder, cdskivor, dvd filmer mm.
Här finns även ett antal skräddare som kan hjälpa er sy upp fina kläder. Men som vanligt vid val av skräddare så se kvaliten på vad de gjort samt även vad för slags tyg de har att erbjuda och sist men inte minst priset.

Sevärdheter i Ao nang

Det anordnas flertal utflykter från Ao nang. En av dessa är dykutflykter, där det går en båt ut till Phi Phi öarna och där är det dykning från öarna.
Detta är en dagsutflykt så då blir man borta en hel dag.
Annars är det djungelutflykter, där det är möjligt att rida/åka på elefanter samtidigt som man ser djungeln och alla dess levande varelser.

Det finns även Thaiboxnings arena lite utanför Ao nang. Här hålls det riktiga fighter en till två gånger i veckan. Lyxar man till sig lite så får man för en relativt billig peng sitta i skinnsoffor och dricka öl samtidigt som man tittar på talangfulla thaiboxare.

Nöjeslivet i Ao nang

Ao nang har faktiskt inte något diskotek överhuvudtaget, men här finns ett antal restauranger samt bargator där det är möjligt att sitta och dricka något gott och lyssna på bra musik.
Flertal av barerna har även aktiviteter som biljard, dart samt andra sällskapslekar. Vill man ha det lite mer livat och ett högre tryck i nöjeslivet så är det möjligt att åka över till Railay beach där det finns fler människor och ett antal barer. Men för den som vill ha mer av utelivet så är det helt klart till Krabi Town man får bege sig. Här är det även ett par diskotek och nattklubbar som har öppet längre än andra ställen i Ao nang.







Thailand länkar

Thailand som land
Thailand för turister
Shoppa i Thailand
Sol och bad i Thailand
Kartor över Thailand
Lär dig Thai
Köpa bostad i Thailand
Asien länkar

Dyka i Thailand
Spela golf i Thailand
Paddla kajak i Thailand
Thaiboxning i Thailand

Phuket i Thailand
Patong beach
Karon Beach
Kata beach
Kamala beach
Krabi
Ao nang i Krabi
Phi Phi öarna
Bangkok
Pattaya
Koh Samet
Koh Chang
Koh Phangan
Rayong Beach
Hua Hin
Koh Tao
Koh Samui
Kanchanaburi
Koh Lanta
Chiang Mai
Cape Panwa


Sitemap



Res till Thailand

  Thailand Resan   Travel to Thailand   Res till Spanien