Cape Panwa

Cape Panwa ligger på Phuket, men utmärker sig en hel del från de övriga turistorterna på ön. Dels ligger orten ganska avskilt på den sydöstra delen av ön, men även atmosfären är annorlunda. Här är lugnare och ännu har inga horder av turister hittat hit. Alltså kan du njuta av din semester ganska ostört med sköna dagar vid stranden och vattenaktiviteter eller spännande båtutflykter.

Det finns några hotell av god standard på Cape Panwa. Ett av dem är Hotell Cape Panwa som har en strand med skön vit sand. Hotellet anordnar diverse aktivteter såsom vattensporter och utflykter. Det finns också flera restauranger och barer samt spa med där du kan få massage. Ett annat bra alternativ är Kantary Bay Hotell, nära Cape Panwas hamn. Hotellet har två pooler, varav den ena ligger på hotelltaket och erbjuder en underbar utsikt mot havet. En liten bit bort ligger Panwas bygata med ett par restauranger och mataffär. Hotellet är ett mycket bra alternativ för barnfamiljer, då de har aktivteter som riktar sig till alla åldrar. Vill du bo på lyxhotell så finns Novotel Panwa Beach Resort som har ett superbt läge längs en skinande vit sandstrand.

Runt Panwa finnns kanske inte så jättemånga sevärdheter, men en är i alla fall Phuket Aquarium spm har mer än hundra djurarter från havet. Många av dessa finns i vilt tillstånd runt Phuket. Innan du dyker ner i under havsytan så kanske du vill bekanta dig med vad du kan stöta på under vattenytan, och då är akvariet ett bra studieobjekt. Det brukar även vara väldigt populärt bland barnen.

Om du vill ha mer fart på din semester och inte bara lata dig vid stranden eller poolen dagarna i ända så kan du lätt ta dig in till Phuket stad med buss. Alternativt kan du åka till Patong med samma färdmedel. Du kan också ta en båtutflykt till någon av de närliggande öarna med longtailbåt. Det finns även en båt som tar dig runt hela Phuket och det kan vara ganska intressant att ta en sådan färd för att studera ön skiftande karaktär.Thailand länkar

Thailand som land
Thailand för turister
Shoppa i Thailand
Sol och bad i Thailand
Kartor över Thailand
Lär dig Thai
Köpa bostad i Thailand
Asien länkar

Dyka i Thailand
Spela golf i Thailand
Paddla kajak i Thailand
Thaiboxning i Thailand

Phuket i Thailand
Patong beach
Karon Beach
Kata beach
Kamala beach
Krabi
Ao nang i Krabi
Phi Phi öarna
Bangkok
Pattaya
Koh Samet
Koh Chang
Koh Phangan
Rayong Beach
Hua Hin
Koh Tao
Koh Samui
Kanchanaburi
Koh Lanta
Chiang Mai
Cape Panwa


SitemapRes till Thailand

  Thailand Resan   Travel to Thailand   Res till Spanien