Chiang Mai

I norra Thailand, 70 mil från Bangkok hittar man Chiang Mail, en universitetsstad som är väldigt avspänd och trevlig. Staden är känd för sitt hantverscentrum för siden och silversmycken och nattmarknaden som erbjuder nästan oförskämt låga priser. Chiang Mai är också en av de folkrikase städerna i kungadömet. Det är den näst största staden i Thailand och thailändarna själva brukar kalla Chiang Mai för "Rosen i norr".

Naturen här i Chiang Mai skiljer sig från övriga Thailand. Största delen är täckt med djungel och berg. Naturen som är relativt orörd passar utmärkt om man vill bege sig ut på trekking och friluftsliv. Är det något som lockar så finns det en hel del turer att välja mellan. Turerna varierar allt från att vara en dag långa till att pågå en hel vecka. Turen går vanligtvis till fots men det finns möjlighet att transportera sig med elefant eller med jeep också. Vill man kan man även hyra guider som talar engelska för att ha med på turen.

I Chiang Mai finns det inga stränder. Men de som har besökt staden säger att det kan kvitta. Här finns så mycket annat att göra att det inte finns tid att ligga på stranden. Shoppingutbudet i Chiang Mai är enormt dessutom är det mycket billigt.

Thailand länkar

Thailand som land
Thailand för turister
Shoppa i Thailand
Sol och bad i Thailand
Kartor över Thailand
Lär dig Thai
Köpa bostad i Thailand
Asien länkar

Dyka i Thailand
Spela golf i Thailand
Paddla kajak i Thailand
Thaiboxning i Thailand

Phuket i Thailand
Patong beach
Karon Beach
Kata beach
Kamala beach
Krabi
Ao nang i Krabi
Phi Phi öarna
Bangkok
Pattaya
Koh Samet
Koh Chang
Koh Phangan
Rayong Beach
Hua Hin
Koh Tao
Koh Samui
Kanchanaburi
Koh Lanta
Chiang Mai
Cape Panwa


SitemapRes till Thailand

  Thailand Resan   Travel to Thailand   Res till Spanien