Koh Chang - Turistmål i Thailand

Koh Chang är efter Phuket den största ön i hela Thailand. Detta turistområde är relativt nytt för turister och det har inte funnits så mycket här en längre tid. Man kommer att märka av den oexploaterade känslan som finns kvar i Koh Chang. Detta då det har tagits beslut att denna ö som ligger på östkusten skall bli Phuket fast på ett lite mer oexploaterat sätt.

Detta har man sagt genom att det skall byggas mindre byggnader samt att det inte skall finnas några vattenaktiviteter som kräver motor. Då Koh Chang ligger i en marin nationalpark.

Att göra i Koh Chang

Det finns hur mycket som helst att göra här om man är intresserad av sol och bad med en mängd fina dykupplevelser.
Detta då det finns flertal småöar, rev, badvikar som gör det till ett dykäventyr som kan ta en hel vecka att få ut så mycket som möjligt av.
Förutom dykning/snorkling så är det även möjligt att ta elefanttur ut i Regnskogen och se alla möjliga djur som finns ute i Djungeln.
Och på kvällarna efter att man utforskat ön antingen via vattnet eller i regnskogen så finns här flertal goda restauranger som har god Thailändsk mat.

Allmänt om Koh Chang

Det finns som vanligt i Thailand olika sätt att ta sig fram, men det som är att rekommendera är antingen via att hyra en moped eller att ta en Taxi. Detta är det lättaste då miljön som finns på Koh Chang är väldigt backigt.
Men om ni skall hyra moped så se till att använda hjälm och ta det försiktigt, Thailändare har en tendens att köra lite farligare än oss skandinavier vilket gör att ni kan krocka.Thailand länkar

Thailand som land
Thailand för turister
Shoppa i Thailand
Sol och bad i Thailand
Kartor över Thailand
Lär dig Thai
Köpa bostad i Thailand
Asien länkar

Dyka i Thailand
Spela golf i Thailand
Paddla kajak i Thailand
Thaiboxning i Thailand

Phuket i Thailand
Patong beach
Karon Beach
Kata beach
Kamala beach
Krabi
Ao nang i Krabi
Phi Phi öarna
Bangkok
Pattaya
Koh Samet
Koh Chang
Koh Phangan
Rayong Beach
Hua Hin
Koh Tao
Koh Samui
Kanchanaburi
Koh Lanta
Chiang Mai
Cape Panwa


SitemapRes till Thailand

  Thailand Resan   Travel to Thailand   Res till Spanien