Koh Lanta

Koh Lanta är en liten och lugn ö söder om Phi Phi-öarna. Söker du lugn och ro och skönhet på din semester passar Koh Lanta perfekt. Här hittar du runt 20 fina sandstränder och du är ganska fri från allt stoj och stim. De flesta som åker hit är barnfamiljer och par.

Eftersom Koh Lanta ligger så långt söderut i Phuketbukten klarade ön sig bra från tsunamivågen som öderlade stora delar av kusten. De flesta thailändare man pratar med är oerhört tacksamma för alla besökare de får eftersom den lokala ekonomin främst baseras på turism. Många ställen i Thailand har blivit väldigt exploaterade, men Koh Lanta är än så länge ganska oexploaterat. Just därför är här också väldigt lugnt och stilla.

De turister som väljer Koh Lanta till sin semester bor ofta i något av de familjedrivna guesthouses som ligger längs med stränderna. Här bor man, äter och roar sig ofta bara ett par meter från stranden. Och det kostar inte mycket, istället får man väldigt mycket för det lilla det kostar.
Är du trött på neon och högljudd popmusik är det absolut Koh Lanta du kan åka till. Det är fortfarande mest thailändare som finns här och därför pågår det thailändska vardagslivet överallt och därför är det också väldigt lugnt och stilla.

Längs med hela Koh Lantas västkust finns stränderna. Alla stränderna är väldigt fina och överlag långgrunda. Tidvattnet gör att stranden blir torrlagd ganska långt ut vilket gör att det inte finns mycket att se och därför är inte snorkling någon speciellt god idé precis här.
Vill man snorkla rekomenderas man att följa med ut på någon tur som går till de närliggande öarna Hin Bidah eller Koh Ha.

När man kommer till Koh Lanta kommer man till den livligaste staden på ön, Ban Sala Dan. Man befinner sig då nästan så långt norrut man kan komma. Ön sträcker sig sedan cirka 25 kilometer söderut och längs med hela sträckan finns flera olika stränder. Välj den som lockar mest.
Den inre delen av ön är väldigt bergig och nästan täckt av skog. Små byar hittar man lite här och där. Att resa runt på egen hand på Koh Lanta är väldigt lätt eftersom allt, det vill säga, stränder, sevärdheter och kommunikationerna har ett gemensamt och det är "Vägen utmed kusten".Thailand länkar

Thailand som land
Thailand för turister
Shoppa i Thailand
Sol och bad i Thailand
Kartor över Thailand
Lär dig Thai
Köpa bostad i Thailand
Asien länkar

Dyka i Thailand
Spela golf i Thailand
Paddla kajak i Thailand
Thaiboxning i Thailand

Phuket i Thailand
Patong beach
Karon Beach
Kata beach
Kamala beach
Krabi
Ao nang i Krabi
Phi Phi öarna
Bangkok
Pattaya
Koh Samet
Koh Chang
Koh Phangan
Rayong Beach
Hua Hin
Koh Tao
Koh Samui
Kanchanaburi
Koh Lanta
Chiang Mai
Cape Panwa


SitemapRes till Thailand

  Thailand Resan   Travel to Thailand   Res till Spanien