Koh Phangan

Bara 2 mil norr om Koh Samui ligger Koh Phangan. Här är det mycket lugnare och mer ostört än i Soh Samui. Det som Koh Phangan bland annat är känd för är Had Rin, som ligger längst söderut på ön. Had Rin har blivit känd för sina Full Moon Parties. Det är fester som folk från när och fjärran kommer till för att festa till solen går upp.
Det är dock bara längst söderut som det är så här livligt. Stränderna är ofta små och väldigt mysiga badvikar där granitklippor och mangroveskog avgränsar och det är allltid lika härligt att ligga och njuta av den thailändska solen som det är att simma ut med snorkel och cyklop och njuta av korallernas underbara färger.

Koh Phangan är också känd från filmen The Beach som utspelar sig på en liten grannö. Det har gjort att besökarantalet har ökat. För att ta sig hit åker de flesta via Koh Samui för att sedan ta någon av alla de båtar som avgår flera gånger om dagen. Båtarna avgår från minst tre olika platser och det kostar nästan ingenting att åka till Koh Phangan.

När man kommer till Koh Phangan kommer man först till öns största by Thongsala. Det är en liten, mysig by där man kan köpa allt man behöver för sin vistelse på ön. Saker som hängmattor, saronger, myggspray, film till kameran och annat man kan tänkas behöva. Här finns även internetcafé, resebyråer och frisörer.
Det finns även en del dykskolor på Koh Phangan. Alla har Padi Kurser och dyk- och snorklingsturer till olika ställen varje dag. Viktigt innan man beger sig ut är att kolla upp så att dykskolorna är försäkrade och auktoriserade.

Thailand länkar

Thailand som land
Thailand för turister
Shoppa i Thailand
Sol och bad i Thailand
Kartor över Thailand
Lär dig Thai
Köpa bostad i Thailand
Asien länkar

Dyka i Thailand
Spela golf i Thailand
Paddla kajak i Thailand
Thaiboxning i Thailand

Phuket i Thailand
Patong beach
Karon Beach
Kata beach
Kamala beach
Krabi
Ao nang i Krabi
Phi Phi öarna
Bangkok
Pattaya
Koh Samet
Koh Chang
Koh Phangan
Rayong Beach
Hua Hin
Koh Tao
Koh Samui
Kanchanaburi
Koh Lanta
Chiang Mai
Cape Panwa


SitemapRes till Thailand

  Thailand Resan   Travel to Thailand   Res till Spanien