Koh Samet i Centrala Thailand

Här kommer ni att se vita fina sandstränder så långt ögat kan nå. Koh Samet upptäcktes som många andra orter av backpackers på det glada 80-talet. Och därefter så börjades det byggas ut som en turistort. Koh Samet är som många andra turistorter i Thailand en Ö och området är känt för att vara ett turistområde för turister som vill åka till Thailand hela året om.

Koh Samet som ö

Samet Ön som den även kallas för är fortfarande väldigt orört och här finns inga större byggnader som förstör så lätt kan förstöra miljön samt utsikten och därmed första den lantliga miljön som många vill åt när de åker till Thailand för att fira semester.
Koh Samet är en nationalpark och detta har även hjälpt till med att få se att ön inte har exploaterats i alldeles för snabb takt.
För er som vill ha lite mer fakta över ön så är Koh Samet ungefär 6 kilometer lång samt på det breddaste stället lite under 1 kilometer, och det är på den nordöstra delen av ön som deflesta turister besöker.
Ön är som sagt känt för deras kritvita sandstränder med kristallklart vatten. Den kändaste samt största stranden som finns på Koh Samet heter Hat Sai Kaew även känt för Diamantstranden. Och här kommer ni att se flertal av de saker man ser på stränder i Thailand.
Detta är strandförsäljare, restauranger, och små hyddor där man kan få massage för en billig penning.

Nöjes livet på Koh Samet är mindre än på många andra turistorter, även om här finns många restuaranger samt olika barer så är det inte för spänningen samt nattlivet man åker till Koh Samet, utan det är för dess avslappnade stämning,miljö mm.
Men för de som vill gå ut och få del av nattlivet så är det i princip bara Silver Bar som gäller.


Thailand länkar

Thailand som land
Thailand för turister
Shoppa i Thailand
Sol och bad i Thailand
Kartor över Thailand
Lär dig Thai
Köpa bostad i Thailand
Asien länkar

Dyka i Thailand
Spela golf i Thailand
Paddla kajak i Thailand
Thaiboxning i Thailand

Phuket i Thailand
Patong beach
Karon Beach
Kata beach
Kamala beach
Krabi
Ao nang i Krabi
Phi Phi öarna
Bangkok
Pattaya
Koh Samet
Koh Chang
Koh Phangan
Rayong Beach
Hua Hin
Koh Tao
Koh Samui
Kanchanaburi
Koh Lanta
Chiang Mai
Cape Panwa


SitemapRes till Thailand

  Thailand Resan   Travel to Thailand   Res till Spanien