Koh Samui

Koh Samui är ett av de trendigaste resmålen i Thailand. Det är även Thailands tredje största ö efter Phuket och Koh Chang. Den största staden på Koh Samui heter Nathon som ligger på västkusten.
Koh Samui är känd för sina stränder. Chaweng och Lamai ligger på östkusten och Choeng Mon, Big Buddha beach, Bo Phut och Maenam ligger i norr. På stränderna finns många hotell som är väldigt välskötta och imponerande. Det finns även en mängd olika restauranger på ön som håller toppklass. Nästan överallt hittar man matställen och restauranger av den enklare sort som serverar thailändsk mat. Men det finns även en ganska stort utbud av internationella restauranger.

När man kommer till ön för allra första gången brukar det vara alla kokospalmer man först och främst lägger märke till. De finns i princip överallt. Förr kallade man Kog Samui för världens största kokosnötsplantage. Koh Samui är som en tropisk trädgård med härliga palmskogar och härliga stränder som nästan är helt orörda. Idag är den världsberömd för sina vita sandstränder och turkosblåa vatten. På norra delen av ön finns en lagun som är prefekt för barn och de som är nybörjare på windsurfing.

Thailand länkar

Thailand som land
Thailand för turister
Shoppa i Thailand
Sol och bad i Thailand
Kartor över Thailand
Lär dig Thai
Köpa bostad i Thailand
Asien länkar

Dyka i Thailand
Spela golf i Thailand
Paddla kajak i Thailand
Thaiboxning i Thailand

Phuket i Thailand
Patong beach
Karon Beach
Kata beach
Kamala beach
Krabi
Ao nang i Krabi
Phi Phi öarna
Bangkok
Pattaya
Koh Samet
Koh Chang
Koh Phangan
Rayong Beach
Hua Hin
Koh Tao
Koh Samui
Kanchanaburi
Koh Lanta
Chiang Mai
Cape Panwa


SitemapRes till Thailand

  Thailand Resan   Travel to Thailand   Res till Spanien