Koh Tao

I mitten på 80-talet upptäcktes Koh Tao av backpackerna. Fram till för 40 år sedan fanns det bara politiska fångar på ön. Koh Tao ligger bara ett par timmar med båt från lite mer turistiga Koh Samui. Ryktet om ön spred sig väldigt snabbt när den väl blev upptäckt och idag är den största inkomstkällan just turismen. Trots det har ännu inte den stora massturismen hittat hit så det blir inga fullpackade stränder på dagarna. Vilket kan vara ganska skönt.

Största anledningen till att man åker till Koh Tao är faktiskt för dykningen skull. Kring ön hittar man levande koraller som tyvärr håller på att dö ut i världshaven och man hittar även östkustens bästa dyk- och snorkelvatten. De flesta barer och restauranger på ön har också anknytning till dykning i sina namn.
Koh Tao är dessutom den billgaste ön i Thailand om man vill ta ett dykcertifikat. Den dykfirma som anses vara den bästa är "Big Blue Diving Center" som är ett svenskägt dykföretag.

För den som är ute efter lite livat på natten kan också skatta sig ganska lycklig. Det finns nämligen en hel del att göra. Det mesta av nattlivet hittar man på någon av de stora stränderna, eller inna i Mae Haad. Längs med stränderna kan på en bar sitta och njuta av solnedgången. Det har även börjat komma en del lyxiga design restauranger som är bra alternativ om man vill unna sig lite extra lyx.
Ibland kan man också åka på "bush-parties". Man transporteras helt enkelt ut mitt i djungeln med hjälp av jepp eller pick-up. Inne i djungeln har det byggts upp enkla barer och här dansas det sedan hela natten under stjärnhimlen.

Thailand länkar

Thailand som land
Thailand för turister
Shoppa i Thailand
Sol och bad i Thailand
Kartor över Thailand
Lär dig Thai
Köpa bostad i Thailand
Asien länkar

Dyka i Thailand
Spela golf i Thailand
Paddla kajak i Thailand
Thaiboxning i Thailand

Phuket i Thailand
Patong beach
Karon Beach
Kata beach
Kamala beach
Krabi
Ao nang i Krabi
Phi Phi öarna
Bangkok
Pattaya
Koh Samet
Koh Chang
Koh Phangan
Rayong Beach
Hua Hin
Koh Tao
Koh Samui
Kanchanaburi
Koh Lanta
Chiang Mai
Cape Panwa


SitemapRes till Thailand

  Thailand Resan   Travel to Thailand   Res till Spanien