Phuket i Thailand

Phuket i Thailand ligger i Södra thailand. Och även om många inte visste det så är faktiskt Phuket en Ö. Även om det går broar in till Ön.
Så är Phuket den största Ön i Thailand. Det är även här som många landar om dom skall ner till Södra Thailand. Här ligger nämligen Phuket International Airport.
På Phuket så kan du hitta mysiga och fina stränder för perfekta sol och bad semestern. Här finns även flera dykplatser samt grottor och laguner som bara är där för att ni skall utforska dem.

Phuket i södra thailand

Om det inte är tillräckligt med bara en sol och bad semester så finns ju även Phuket Town, där det är möjligt för shopping, gå på Phuket Zoo mm.
Finns även flertal utflykter till bla James bond island och andra där det är möjligt att åka på en elefant ut i djungeln.
Anordnas även flera turer ut i djungeln där det är möjligt att se exotiska djur, ormar, spindlar och annat som vi inte har här i Skandinavien.

I phuket så har vi nämnt att det finns flertal stränder/orter som är kända för att ha fina stränder.
Här finns bla Karon, Patong, Kata och dessa kommer vi att skriva mer om sedan.

Phuket i Thailand

Sevärdheter i Phuket

Vi har redan skrivit om James bond ön. Denna ö som ligger lite utanför Phuket är känd från James bond filmen "Mannen med den gyllene pistolen". Men förutom att vara känd från film så är den en väldigt fin ön.
Kristallklart vatten med finkorniga sandstrand gör att detta är en fantastisk ö att uppleva.
Här finns även Phuket Zoo som har en mängd exotiska djur. Det är även möjligt att klappa orangutanger, tigrar mf djur här.
Det är även möjligt att gå in i the butterfly garden när man är på Phuket Zoo. Här är det möjligt att se fjärilar flyga omkring i en skyddad miljö.
Stora färgglada fjärilar.

Nattlivet i Phuket

Här finns flertal barer och fina restauranger i Phuket Town. Detta är den största staden på Phuket ön. Och det är även här som det mest aktiva utelivet föregår.
Även om musiken släcks ner relativt tidigt på de flesta barer så är det fortfarande möjligt att sitta kvar och dricka och prata.
Det finns även ett antal diskotek där ni kan dansa loss hela natten.

Vädret i Phuket

Vädret i Thailand är subtropiskt klimat och detta innebär att dom har en regn säsong och en relativt torr säsong. Och när det regnar så är det så kallade monsun regn som faller.
Regnsäsongen varar från Maj till slutet av Oktober. Efter Oktober så slutar det regna relativt snabbt och den torra säsongen börjar. Här är det fint vädret, relativt fuktigt men ändå riktigt varmt.
Så den torra och varma säsongen börjar i November och varar fram till i slutet av April. Detta är även då då turisterna flockas till Thailand.


Thailand länkar

Thailand som land
Thailand för turister
Shoppa i Thailand
Sol och bad i Thailand
Kartor över Thailand
Lär dig Thai
Köpa bostad i Thailand
Asien länkar

Dyka i Thailand
Spela golf i Thailand
Paddla kajak i Thailand
Thaiboxning i Thailand

Phuket i Thailand
Patong beach
Karon Beach
Kata beach
Kamala beach
Krabi
Ao nang i Krabi
Phi Phi öarna
Bangkok
Pattaya
Koh Samet
Koh Chang
Koh Phangan
Rayong Beach
Hua Hin
Koh Tao
Koh Samui
Kanchanaburi
Koh Lanta
Chiang Mai
Cape Panwa


SitemapRes till Thailand

  Thailand Resan   Travel to Thailand   Res till Spanien