Shoppa i Thailand

Många som åker på semester vill gärna shoppa någonting hem med sig som souvenir.
Någonting som ni bör lära er innan ni köper alldeles för mycket är att pruta. Beroende på vara och pris så är det i de flesta fall möjligt att pruta ner priset till ungefär 50-60 % av ursprungspriset.
Men det kan många gånger löna sig att lära sig att pruta. Men se till att inte bli sur på de du handlar med. Thailändare ler nästan alltid och det hjälper inte att brusa upp sig och bli sur och skrika. Så försök le och var glad så går det lättare att pruta. Får ni inte varan till det priset ni vill ha så testa gå ifrån och testa köpa varan någonannanstans.

Att handla i Thailand

Så vad finns det nu att handla i Thailand som är värt att handla.
Plagiat är alltid någonting som säljs till billiga priset. Det är möjligt att köpa plagiat märkeskläder, filmer, musik till en billig peng.
Men även här är det lönt att titta på kvaliten på varan innan ni väljer att lägga ett bud eller försöka pruta på varan. Kvaliten skiljer rätt så mycket från olika lokationer.

Skräddarsydda kläder är även någonting som Thailand är känt för. Det är både billigt och lätt att få uppsytt ett par byxor, kostymer, skjortor ja i princip allt du vill till en billig peng.
Även att handla kläder i siden är billigt. Men även här är det viktigt att verkligen titta på varan och gärna få se ett exempel på en kostym eller snarlikt som affären gjort nyligen till en kund.
Titta på hur sömmarna ser ut samt se till att allt håller.

Elektronik detta är även en av de saker som många köper när de är i Thailand. Elektronik är billigt i stora delar av sydostasien och även här i Thailand är elektronik såsom kameror, dvd spelare mm billigt.
Men innan ni köper se till att köpa från något större varuhus och inte på gatan. Detta för att ni verkligen skall få de ni vill ha.
Smycken är en annan sak som många köper när de är i Thailand. Ni kommer att se att det är billigare än på många andra ställen i världen. När ni köper se till att känna till vad guldpriset är förtillfället samt se till att ni köper från större kedjor där ni kan få kvitto samt där de kan garantera med stämplar, certifikat att smyckena ni köper är äkta.Thailand länkar

Thailand som land
Thailand för turister
Shoppa i Thailand
Sol och bad i Thailand
Kartor över Thailand
Lär dig Thai
Köpa bostad i Thailand
Asien länkar

Dyka i Thailand
Spela golf i Thailand
Paddla kajak i Thailand
Thaiboxning i Thailand

Phuket i Thailand
Patong beach
Karon Beach
Kata beach
Kamala beach
Krabi
Ao nang i Krabi
Phi Phi öarna
Bangkok
Pattaya
Koh Samet
Koh Chang
Koh Phangan
Rayong Beach
Hua Hin
Koh Tao
Koh Samui
Kanchanaburi
Koh Lanta
Chiang Mai
Cape Panwa


SitemapRes till Thailand

  Thailand Resan   Travel to Thailand   Res till Spanien