Sol och bad i Thailand

Många som åker till Thailand åker just på en sol och bad semester. Detta då vi under deras sommarsäsong har vinter här hemma och behöver lite sol och värme.
Och man kan ju förstå varför folk vill åka hit för att sola och bada. Här finns kristallklart vatten, tropiska fiskar och korall som gör det möjligt för riktigt fina dykupplevelser.

Tänk på att när ni ligger på stranden så kan det bli riktigt varmt och solen tar riktigt bra nere i Thailand, så om det är möjligt försök undgå solen mellan kl 12.00 - 14.00.
Det är då det är som varmast samt solen är som farligast för oss turister. Detta är någonting ni åtminstone bör göra dom första dagarna så ni hinner vänja er vid solen. Tänk även på att ha solkräm med en hög solskyddsfaktor dom första dagarna.
I den subtropiska värmen nere i Thailand så se till att drick ordentligt. Detta då ni svettas konstant och kroppen behöver vätska för att kunna svettas och hålla kroppens värmebalans.
Så drick åtminstone 2 liter vatten om dagarna.
Vattnet som ni dricker skall helst inte vara alldeles för kallt utan vara ljummet. Anledningen till att vattnet skall vara ljummet är att det tas bäst upp av kroppen då.

De flesta stränder här är långa och i de flesta fall finkornig sandstränder. Vattnet är salt men kristallklart och nästan badkars värme, så det är inte alldeles för kallt att ta sig ett dopp lite då och då.
Thailand länkar

Thailand som land
Thailand för turister
Shoppa i Thailand
Sol och bad i Thailand
Kartor över Thailand
Lär dig Thai
Köpa bostad i Thailand
Asien länkar

Dyka i Thailand
Spela golf i Thailand
Paddla kajak i Thailand
Thaiboxning i Thailand

Phuket i Thailand
Patong beach
Karon Beach
Kata beach
Kamala beach
Krabi
Ao nang i Krabi
Phi Phi öarna
Bangkok
Pattaya
Koh Samet
Koh Chang
Koh Phangan
Rayong Beach
Hua Hin
Koh Tao
Koh Samui
Kanchanaburi
Koh Lanta
Chiang Mai
Cape Panwa


SitemapRes till Thailand

  Thailand Resan   Travel to Thailand   Res till Spanien