Thailand för turister - Turistinformation om Thailand

De som är sugna på att åka till Thailand vill så klart ha så mycket information som möjligt om Thailand. Detta då det är lättare att välja var man skall bege sig i Thailand.
Thailand har som sagt ett subtropiskt klimat som gör det periodvis väldigt regnigt (monsunregn) men även ett väldigt fuktigt och varmt land under deras sommarhalvår.
Deras sommarhalvår kommer just i tid för vår vintersäsong.
Därav är det många som besöker Thailand i November, December och fram till Mars är de månader som är optimala att besöka Thailand om man vill ha soligt och varmt.
Det är även under den tiden som de flesta restauranger, hotell, affärer, marknader är öppna. Detta då Thailändare vet att det är säsong för besökande turister.
Restid för att komma till soliga Thailand ligger mellan 10 timmar samt upp till 20. Beroende på mellanlandningar samt transport till och från hotell.

Huvudstaden i Thailand är Bangkok och det är även här som många mellanlandar och spenderar 1-2 dagar för att sedan ta sig vidare till deras slutgiltiga destination.
Tidsskillnaden mellan Sverige och Thailand är +6 timmar.
Det språk som talas i Thailand är Thai. Men flertal människor inom turistindustrin talar engelska. Även om deras engelska kunskapar är dåliga så kan man kommunicera med gester och försök till engelska.
För de som tänkt ta med elektroniska apparater så fungerar 220 V som vi skandinavier har. Ibland kan det krävas att adapter används. Men för det mesta så behövs inte dessa.
Valutan i Thailand heter Bath och delas upp i 100 satang. Men eftersom 1 bath motsvarar ungefär 0.2 SEK så är det inte ofta man använder sig utav satang.
Att pruta på priset är vanligt i Thailand. Går oftast att få ner priset med åtminstone 50-60 % av utgångspriset. Detta beror ju självklart hur duktig prutare samt hur gärna säljaren ser att man vill ha varan.
Så tänk på att testa att pruta samt titta runt på priset innan ni bestämmer er att köpa någonting som är lite dyrare.

Sevärdheter i Thailand

Thailand är som nästan alla andra länder fullsmockat av sevärdheter som bör beundras under den tiden man är i Thailand.
Vi kommer att skriva om ett par större sevärdheter i Thailand. Men tänk på att flertalet större städer har stora djurparker, fjärilzoo samt andra sevärdheter.
Så titta gärna på din resebyrå för att hitta fler sevärdheter.

James bond Island

Nere vid Phuket kommer ni att hitta James bond ön. Eller ön som blev känd efter att James Bond skurken i "Mannen med den gyllene pistolen" spelades in här.
Detta är en upplevelse att se det klara vattnet, uppleva atmosfären och ta sig ett dopp i det kristallklara vattnet.
Flertal av dessa utflykter till james Bond island så ingår det även Elefantridning mm.

Bron över floden Kwai

Denna sevärdheter finns i det cenrala Thailand och byggdes av allierade krigsfångar under andra världskriget. Detta är ett storslaget byggnadsverk och för att visa att de över 110.000 döda pga bron så avhålls en föreställning varje år som skall hedra de som dött i byggandet av bron samt under andra världskriget.

Phuket Zoo

Phuket zoo har flertal exotiska djur samt en fjärilfarm. Detta är verkligen någonting för de små samt även för de äldre som tycker om att se exotiska djur.
Här på Phuket Zoo är det även möjligt att klappa och hålla tigrar och andra vilda djur som det aldrig finns möjlighet till annars.

Här finns självklart fler sevärdheter detta är bara en del av de sevärdheter som finns. Vi kommer att lista fler sevärdheter i Thailand under de skilda resemålen som vi har skrivit om.Thailand länkar

Thailand som land
Thailand för turister
Shoppa i Thailand
Sol och bad i Thailand
Kartor över Thailand
Lär dig Thai
Köpa bostad i Thailand
Asien länkar

Dyka i Thailand
Spela golf i Thailand
Paddla kajak i Thailand
Thaiboxning i Thailand

Phuket i Thailand
Patong beach
Karon Beach
Kata beach
Kamala beach
Krabi
Ao nang i Krabi
Phi Phi öarna
Bangkok
Pattaya
Koh Samet
Koh Chang
Koh Phangan
Rayong Beach
Hua Hin
Koh Tao
Koh Samui
Kanchanaburi
Koh Lanta
Chiang Mai
Cape Panwa


SitemapRes till Thailand

  Thailand Resan   Travel to Thailand   Res till Spanien